Child pages
  • Jack 'n' Jill 2018

 

 

JACK 'N' JILL 2018

Nackswingets årliga klubbtävling Jack 'n' Jill avgörs i Ceylon lördag den 14 april. Jack 'n' Jill är en tävling av det lättsammare slaget i bugg och foxtrot, som alla kan vara med i.

Det kommer att bli en dag, kväll och natt fylld med dans! Voyage och Sixten kommer att ge oss många timmar med dans från det att entrén öppnar och fram till midnatt.

Klasser

Vi kommer att ha två klasser i bugg. Den ena klassen - som kallas JACK - är öppen för licensierade killar och icke-licensierade tjejer. Den andra klassen - som kallas JILL - är för licensierade tjejer och icke-licensierade killar. Det betyder alltså att alla som inte har eller har haft tävlingslicens kommer att slumpas ihop med någon som har eller har haft tävlingslicens!

ALLA KAN VARA MED!

Föranmälan

Gör gärna en föranmälan nedan. Blir tävlingen fullbokad kommer vi att gå efter först till kvarn-principen. Det innebär att ju tidigare du anmäler dig, desto större är chansen att du får vara med. Väntar du med anmälan till tävlingsdagen så är chansen fortfarande stor att du kan vara med och tävla, men vill man vara så gott som säker bör man alltså föranmäla sig så tidigt som möjligt. Anmälan är dock INTE bindande, så för dig som ännu inte bestämt dig är tipset att ändå anmäla dig så tidigt som möjligt. Senast 45 minuter före tävlingsstart bekräftar man sitt deltagande på plats i Ceylon. Därefter förlorar man sin plats, som då går till nästa på tur. 

Anmälan (ej bindande) öppnar lördagen den 14 mars klockan 12:00 och görs via följande länkar:
BUGG KILLE - MED tävlingslicens
BUGG KILLE - UTAN tävlingslicens
BUGG TJEJ - MED tävlingslicens  
BUGG TJEJ - UTAN tävlingslicens
FOXTROT KILLE
FOXTROT TJEJ

Bjud in dina kompisar på facebook:

Hur går det till?

Var och en väljer naturligtvis själv om man vill tävla i bugg, i foxtrot eller i båda danserna. Man anmäler sig enskilt, får en egen nummerlapp och när det sedan är dags att dansa lottas du ihop med din första danspartner på golvet. Nytt för i år är att så fort första dansen är slut lottas du direkt på golvet ihop med din andra partner. När denna andra dans är slut lottas du på nytt direkt på golvet ihop med din tredje partner, o.s.v. Detta gör att alla som är med och tävlar får dansa med flera partners i samma heat. För de lyckliga som går vidare upprepas detta nyare upplägg även i kvartsfinal och eventuell semifinal. I finalen lottas du som förut ihop med din partner och dansar endast med denne. 

Det innebär alltså att ingen vet vem den ska tävla med, förrän precis när det är dags att starta! Tempona vi buggar i är anpassade för att alla som åtminstone gått en fortsättning påbyggnad kan vara med. Som vanligt genomförs tävlingen till levande musik och avslutas med en nonstop danskväll.

Kostnad

150 kronor per person kostar det att vara med (eller om man bara vill titta på), och kan med fördel betalas med Swish och sker på plats. Icke-medlemmar är också varmt välkomna att titta på tävlingen och dansa till Voyage och Sixten, men de betalar då 200 kronor. För att tävla måste man vara medlem, vilket går bra att bli på plats. Det finns ingen möjlighet till förköp för endast danskvällen och vi reserverar oss för att danskvällen skulle kunna bli fullsatt.

Preliminärt tidsschema

15:00 Entrén öppnar 
15:15 Dansen startar 
15:15 Avprickningen startar
15:45 Sista avprickning
16:30 Tävlingen startar!
19:00 Paus
20:00 Kvällens dans startar
21:00 Finaler!
21:30 Dansen fortsätter
00:00 Dansen slut

Pausen är till för att de som vill ska kunna få sig något att äta inför danskvällen. Frågor om evenemanget kan med fördel ställas i Nackswingets gästbok så får fler ta del av svaren.

PS. Kom ihåg att ta med bastukläder för den som vill!

 

Socialdans

Mysonsdag.

Björne donar och fixar kaffe och godsaker...

Varmt välkomna!


Webshop

Gästbok

7:e December

JAKOB WÅHLANDER

Jag kommer att gå på tävlingsförberedande kurs .söker dans partner mellan 15 och 22 år , Har gått på tävling träning i brunnadanssport klubb och har gått på ubss. Jag kommer att dansa i junior eller vuxen .Har tävlat för ubss ,mobil nr 073-154 10 13 bara ...

Kalender

29/12 - Anmälan till vårterminen omgång 1 öppnar (12:00 - 13:00)
16/1 - Öppet hus med prova-på-bugg (19:00 - 20:00)
27/1 - Kursstart omgång 1

Tävlingsdans

Tomtesnurren 2018-12-08 Uppsala

Nu finns information om Tomtesnurrren i Uppsala under Vilka tävlar var.

Lycka till alla som ska tävla!


Fria träningstider

Sista anmälningsdag till tävling

29/12 - DrakSnurren
29/12 - DrakSwingen
10/1 - Masterstävling i Disco

Nytt från Danssportsförbundet

Facebook