Page tree

 

 

Danskurser

Fria träningstider

Nackswingets lokal är öppen för alla medlemmar under våra fria träningstider.

Medlemskap i Nackswinget 

Läs mer om Medlemskap i Nackswinget för att se vad Nackswinget kan erbjuda.


Pågående kurser

För tider, datum och mer information om våra nuvarande kurser, vänligen se vår Kalender.Nytt kursschema

Bugg Grundkurs

Diana Grundström & David Grundström
7 ggr.
475:-*
Onsdagar 18:15-19:45, start 30/8
Anmälan har stängt

För dig som vill lära dig dansa bugg, damma av kunskaperna eller öva in förningsteknik på nytt.

Vi går igenom grundsteg, grundläggande figurer, samt förningsteknik.

Inga förkunskaper krävs. Missa inte chansen att prova bugg. Rekommenderas varmt!  

Bugg Medel

Mikael Tärnström & Linda Chadell
7 ggr.
475:-
Onsdagar 20:00-21:15, start 30/8
Anmälan har stängt

Följer direkt på Bugg Grundkurs och vi slipar vidare med grundtekniken samtidigt som vi lägger på fler och fler varianter av figurer.

Här krävs att du har gått Bugg Grundkurs eller motsvarande, klarar av grundsteg samt att föra/följa fungerar. Denna kurs kan du med fördel gå ett flertal gånger.

Bugg MedelAvancerad

Christopher Mårtensson & Linnéa Tärnström
7 ggr.
475:-
Söndagar 16:30-17:45, start 27/8
Anmälan har stängt

Kursen efter Bugg Medel, med mer avancade figurer och mer avancerad förningsteknik.

Innehållet i denna kurs kan till viss del skilja sig mellan de olika omgångarna, men grunden i kursen är alltid densamma

Här krävs att du gått Bugg Medel eller motsvarande och behärskar de flesta utlärda turerna med bra föra/följa. Denna kurs rekommenderas att du går ett flertal gånger.

Bugg Avancerad Teknik

Sophia Ekorn & Jesper Svennevid
7 ggr.
475:-
Söndagar 18:00-19:15, start 27/8
Anmälan har stängt

Bygger vidare på Bugg MedelAvancerad och har som huvudfokus att jobba med teknik, samt lägger på ytterligare finesser.

Det här är även kursen som du kan gå tillbaka till för mer teknikträning.

För att kunna tillgodogöra dig övningarna på denna kurs rekommenderar vi att du behärskar innehållet i minst MedelAvancerad eller motsvarande.

Bugg Avancerad Par

Stefan Tärnström & Hanna Nilsson
7 ggr.
475:-
Måndagar 18:45 - 20:00, start 28/8
Anmälan har stängt

Bygger vidare på Bugg MedelAvancerad och har som huvudfokus att jobba med att utveckla din individuella, samt din och din partners gemensamma, dans.

Kursen passar er som vill ta dansen till nästa nivå. Under kursen kommer vi att både byta runt i ringen samt dansa med vår egen partner. Kursen kommer inte att innehålla tävlingsmoment/tävlingsträning och därför ställs inte krav på att du ska inneha tävlingslicens och kursen har inte uppdans. För par som önskar tävlingsmoment hänvisar vi till Nacksingets tävlingsförberedande kurs.

För att kunna tillgodogöra dig övningarna på denna kurs rekommenderar vi att du har gått och behärskar teknikerna från minst MedelAvancerad eller motsvarande.

Endast paranmälan.

Bugg Avancerad Social

Ulf Syvertsen & Anna Gander
7 ggr.
475:-
Tisdagar 18:45 - 20:00, start 29/8
Anmälan har stängt

Bygger vidare på Bugg MedelAvancerad och har som huvudfokus att jobba teknik och turer som passar på socialdansgolvet.

Kursen passar dig som önskar utvecklas individuellt med socialdans som mål och som inte har en ambition att börja tävla.

För att kunna tillgodogöra dig övningarna på denna kurs rekommenderar vi att du har gått och behärskar innehållet på minst MedelAvancerad eller motsvarande.

Killträning Bugg

David Wadbrant
1 ggr.
75:-
Tis 18.30-20.00, start 17/10

Killträningen är ett tillfälle för dig att få öva lite extra på de manliga dansrörelserna. David Wadbrant har många års erfarenhet från tävling på hög nivå. 

Det rekommenderas att du åtminstone har gått Bugg Medel för att få ut så mycket som möjligt av denna kurs. 

 

Tjejträning Bugg

Caroline Wadbrant & Victoria Sundberg
1 ggr.
75:-
Mån 18.30-20.00, start 16/10

Tjejkursen är ett ypperligt tillfälle för dig att få öva lite extra på de kvinnliga dansrörelserna. Instruktörerna Caroline Wadbrant och Victoria Sundberg har flera års erfarenhet från tävling på hög nivå.

Det rekommenderas att du åtminstone har gått Bugg Medel för att få ut så mycket som möjligt av denna kurs.  

Bugg tävlingsförberedande träning

Helena Millqvist & Bobo Ostojic
8 ggr.
650:-
Varannan torsdag 18:10 - 19:25, start 24/8
Anmälan har stängt

Tävlingsförberedande är en träning för dig som är intresserad av att börja tävla i Bugg, eller för dig som har testat några tävlingar och vill fortsätta utvecklas och avancera.

Samtidigt som vi tränar teknik, kommunikation i dansparet och musikanpassning kommer vi att prova på olika tävlingsmoment för att förbereda oss på att gå ut på tävlingsgolvet. Det kommer även finnas möjlighet att få personliga tips och råd.

Anmälan sker parvis och träningen kommer dels att ske med egen partner samt innehålla moment då man byter runt. Träningen går varannan torsdag 18:10 - 19:25 med start den 24 augusti. Tanken är att paren under de veckor det inte är träning ska ha chans att själva öva på de olika momenten som lärts ut. För att delta på kursen bör man ha gått lägst Bugg avancerad teknik, Bugg avancerad social eller Bugg avancerad par.

Tränare under hösten 2017 är Bobo Ostojic och Helena Millqvist. Bobo och Helena har mångårig erfarenhet av tävling och träning, de har under många år hållit kurs i Nackswinget. Bobo och Helena tävlar själva i Bugg 35 Superklass och tog en fin 2:a plats i Boogie Woogie i årets SM.

För att medverka vid den tävlingsförberedande träningen vill vi man har ambitionen att nästa steg i dansande är tävling. Det finns inget krav på att man ska ha sökt tävlingslicens för att anmäla sig till denna träning.

Observera att detta inte är en kurs utan en träning som i förlängningen kan leda till att man så småningom tar steget upp till Nackswingets tävlingsträning.

Bugg tävlingsträning

Christofer Elghorn
17 ggr.
1200:-
Torsdagar 18:30 - 21:30, start 17/8
Anmälan har stängt

Tävlingsträningen är för dig som tränar och tävlar i Bugg och som vill utvecklas tillsammans med andra tävlingsdansare. Anmälan sker parvis och träningen kommer dels att ske med egen partner samt innehålla moment då man byter runt. Träningen går torsdagar 18:30 - 21:30 (*19.30 - 21.30) med start den 17 augusti. Tävlingsträningen är tränarledd varannan vecka*, övriga torsdagar gäller egen träning för paren med gemensam uppvärmning och heat-träning ledd av interna tränare ur tävlingsgruppen. Avsikten med detta är att paren ska få tid att själva träna och reflektera över de moment som tränaren tar upp under de instruktörsledda träningarna. Tränare under hösten 2017 är Christofer Elghorn. Christofer har tränat tävlingsdansare i närmare 20 år och under flera tidigare perioder varit tränare för Nackswingets tävlingsgrupp. Christofer är även steg 3-domare, vilket är den högsta nationella domarkompetensen. Det betyder exempelvis att han är en av de tio svenskar som får döma Svenska mästerskapen i Bugg.

För att medverka vid tävlingsträningen krävs att minst en i paret har aktuell tävlingslicens för Nackswinget, att man genomför minst en tävling per termin samt godkänd uppdans (de som medverkat vid tävlingsträningen senaste året betraktas som godkända och behöver inte dansa upp igen). Separat kallelse till ev uppdans skickas efter anmälan.

Uppdans sker den 14 augusti kl 18.30.

* De veckor vi har våra interna tränare kommer att senareläggas 1 timme för att vi har lagt in en tävlingsförberedande träning då vi sett behovet av detta som ett steg innan man dansar upp för tävlingsträningen.

Foxtrot fortsättningskurs

Anna Holmstrand & Roine Edmundsson
1 ggr.
300:-
Lör 10.00-14.00, start 18/11
Anmälan 21/10 - 18/11

Den 18:e november anordnar Nackswinget en fortsättningskurs i modern fox för dig som gått en grundkurs i fox innan eller som dansar socialt regelbundet och vill slipa på tekniken. Kursens mål är att ta kommunikationen mellan förare och följare ett steg längre. Vi kommer att jobba vidare med grundtekniken och även bygga in roliga turer som går att använda på det sociala dansgolvet.  Kursen består av 3.5 timme kurs och en halvtimme fika. Fika ingår.  

Foxtrot grundkurs

Anna Holmstrand & Roine Edmundsson
1 ggr.
300:-
Lör 10.00-14.00, start 21/10

Den 21:a oktober anordnar Nackswinget en grundkurs i modern fox för dig som inte dansat fox innan eller för dig som dansat innan men vill finslipa på grunderna. Kursens mål är att ge dig en stabil grund att bygga vidare din dans på så att det sociala dansgolvet inte blir ett hinder. Kursen kommer att jobba mycket med kommunikation mellan förare och följare så att dansen blir tydlig, behaglig och trivsam. Kursen består av 3.5 timme kurs och en halvtimme fika. Fiika ingår.

*) För heltidsstuderande ges en rabatt på 150 kr på Bugg Grundkurs. Ange detta vid anmälan. 


Information

 

 

Lokalen öppnar 30 minuter innan kursstart. 

För våra kursanmälningar tillämpar vi s.k. "först till kvarn". Denna metod fungerar så att vi antar anmälningar i den ordning de kommer in. Då vi strävar efter att ha så jämna par som möjligt på våra kurser så antar vi jämna delar förare och följare. Detta innebär att om man anmäler sig som exempelvis följare utan partner så kommer man att få plats så snart en ensam förare anmäler sig. När anmälan har tagits emot får man ett e-brev som meddelar om man har blivit antagen direkt eller hamnat på kö. Har man hamnat på kö betyder inte det nödvändigtvis att man inte fortfarande har chans att komma med på kursen. Om köbildning exempelvis beror på snedfördelning mellan förare och följare finns fortfarande möjlighet att komma med om fler av underskottet anmäler sig. Om man har kommit längst fram i kön och vi då kan erbjudas en plats blir man meddelad via e-post.

Ett bra tips är att gå varje kurs ett par gånger innan man fortsätter upp på högre kursnivåer. Om du har några frågor kring kurserna kan du maila dem till info@nackswinget.se.

Rutiner för anmälan och betalning

Anmälan och betalning sker via SwingWeb-systemet. När man har anmält sig får man först en anmälningsbekräftelse per e-post. Observera att detta inte är ett antagningsbesked. Antagningsbeskedet skickas ut per e-post efter anmälningsperiodens slut. När man blivit antagen till en kurs får man information per e-post om hur betalningen går till. Det går att anmäla andra än sig själv till kurserna via hemsidan. Den som saknar tillgång till internet ombedes därför be någon kompis om hjälp med anmälan. (Det går inte att anmäla sig via telefon eller på plats i klubblokalen.)

Anmälan är bindande. Avanmälan senare än 7 dagar före kursstart debiteras full kursavgift.

Information

Medlemskap krävs på alla kurser förutom grund- och fortsättningskurserna.

Intresseanmälningar är inte bindande.

På samtliga kurser byter vi partner kontinuerligt, minst efter varje låt. Detta gör vi för att deltagarna ska lära sig så bra som möjligt. (Problemet om man dansar för mycket med samma person är att man drar på sig den personens svagheter, med resultatet att man kompenserar åt varandra.)

 

Socialdans

Annorlunda

Nyckelordet för denna tisdags sociala dans kommer vara annorlunda. David bjuder på en lista med massa gott gung i, Jenny kommer skämma bort oss med rawfoodgodsaker och surdegsbröd med härliga tillbehör i fiket! Kom, njut och umgås!


Nästa socialdans: Tis 26/9, 20:00 - 22:00

Webshop

Gästbok

10:e September

Nackswinget

Hej Irene! Då Nackswinget är en ideell förening är vi beroende av att våra medlemmar hjälper till vid våra event. Att hjälpa till är dock självklart frivilligt och vi ber om ursäkt om du uppfattat det som att vi krävde något. Just det mail du refererar ti...

Kalender

26/9 - Socialdans (20:00 - 22:00)
3/10 - Socialdans (20:00 - 22:00)
10/10 - Socialdans (20:00 - 22:00)
16/10 - Tjejträning (18:30 - 20:00)
17/10 - Killträning (18:30 - 20:00)
17/10 - Socialdans (20:00 - 22:00)
21/10 - Foxkurs, grundnivå (10:00 - 14:00)
24/10 - Socialdans (20:00 - 22:00)
28/10 - Träningstillfälle Fox (11:00 - 13:00)
31/10 - Socialdans (20:00 - 22:00)
7/11 - Socialdans (20:00 - 22:00)
14/11 - Socialdans (20:00 - 22:00)
18/11 - Foxkurs, medelnivå (10:00 - 14:00)
21/11 - Socialdans (20:00 - 22:00)
28/11 - Socialdans (20:00 - 22:00)
9/12 - Julfest

Tävlingsdans

Bockbuggen och Bockrocken 2017-09-23/24 Gävle

Nu finns information om Bockbuggen och Bockrocken i Gävle under Vilka tävlar var.

Lycka till alla som ska tävla!


Fria träningstider

24/9 - Friträning (Sön 19:15 - 21:00)
25/9 - Friträning (Mån 20:00 - 22:00)
1/10 - Friträning (Sön 19:15 - 21:00)
2/10 - Friträning (Mån 20:00 - 22:00)

Nytt från Danssportsförbundet

Facebook