Page tree

 

 

Äntligen kör vi igång igen!

Det har varit en lång väntan, men nu har Nackswinget, med grund i Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer och Svenska Danssportsförbundets vägledning, satt upp en plan för hur vi äntligen ska kunna starta upp vår verksamhet i höst igen.

Anmälan öppnar den 2/8 klockan 12:00, och kurserna startar den 30/8.

För att kunna genomföra kurserna kommer vi endast tillåta paranmälan, max anta 22 par per kurs och varje par kommer få en zon på golvet de ska hålla sig inom under kursen.

Det kommer vara lite nya förhållningsregler som vi uppskattar om alla följer så noga de kan:

 • Samtliga deltagare skall byta om hemma innan och efter, och duscharna kommer vara avstängda
 • Samtliga deltagare skall sprita och/eller tvätta händerna innan och efter kurs
 • Vi kommer ha 20 minuters paus mellan varje kurs. Samtliga deltagare skall ha lämnat lokalen senast 10 minuter efter avslutad kurs. Deltagare till efterföljande kurs får ej komma in tidigare än 10 minuter innan sin kurs
 • Ingen friträning tillåts fram till 15 minuter innan kurs. Med friträningens sluttid menas att samtliga deltagare på friträningen ska ha lämnat lokalen när tiden för friträning gått ut.
 • Ingen friträning tillåts tidigare än 20 minuter efter avslutad kurs. Samma förhållningsregler som mellan kurser gäller då även här (dvs de som ska friträna får komma max 10 minuter innan)
  • OBS! om många kursdeltagare väljer att stanna kvar på friträningen kan anländande par till friträningen nekas plats
 • Vid minsta symptom skall deltagare stanna hemma
  • Dennes partner ombeds då även de stanna hemma 
  • Om partnern ändå väljer att komma får de inte dansa med någon annan även om det skulle råka finnas en annan ”singel” där. Vi tillåter inga partnerbyten under en kurs om det inte godkänts av Kurskommittéen
 • Samtliga deltagare skall ha med sig egen vattenflaska, den gemensamma vattenstationen kommer att tas bort
 • Vi undanber oss ”svetthanddukar” eller näsdukar i tyg. Svett och andra kroppsvätskor torkas med papper som slängs direkt
 • Vi undanber oss ”onödig” kontakt mellan deltagare på kurserna
  • Vinka istället för att kramas
  • Sitt gärna utspritt när ni tar på er skor
  • Håll avstånd i toalettköer etc

Mer information hittar ni i det bifogade dokumentet.
Vill du lära dig dansa?

Hela vårt utbud av kurser hittas under Danskurser.

Hur blir jag medlem?

Läs mer under Medlemskap i Nackswinget.

 

 

Fantastiska nyheter!

Vi kan nu meddela att NSW kommer återuppta sin kursverksamhet från och med september. Undervisningen kommer ske under lite annorlunda form, och med vissa restriktioner, men det kommer bli toppen ändå!

Håll utkik i er mailbox de kommande dagarna för mer information.

Fram till kursstart gäller rådande riktlinjer och tidigare annonserade beslut gällande organiserad träning och kursverksamhet.


Viktig information om allergier

Med anledning av att vi har flera medlemmar som är allergiker så har styrelsen beslutat om ett förbud av nötter, citrusfrukter och pälsdjur i lokalerna. Observera att detta innefattar även livsmedel som innehåller nötter som en del (som vissa godissorter och powerbars). 

Alltså – inga nötter, citrusfrukter eller pälsdjur på Nackswinget! Information kring detta kommer också att sättas upp i lokalen.

 Har ni frågor eller synpunkter på ovanstående är ni välkomna att kontakta vår ordförande Uffe eller någon annan i styrelsen.

 

 

 

 


Livesänd intensivkurs; Följarträning med Viktoria Björnsson- Spets

Hej alla Nackswingare!
Nu har det blivit dags för ännu en av Nackswingets populära livekurser. Denna gång är det Följarträning (traditionellt damens roll) i bugg med Viktoria Björnsson-Spets, den 7e juni klockan 18:30. Kursen är cirka 30 minuter och alla övningar är anpassade så att ni kan göra dem hemifrån.

Då kursen livesänds via Facebook behöver ni inte göra något annat än att gå in på Nackswingets sida för att se den när det väl är dags. Sändningen sparas även så att ni kan titta på den längre fram.

Kursen har ingen fast kursavgift, men om ni ändå känner att ni vill bidra med en slant för att möjliggöra fler intensivkurser och hjälpa Nackswinget att klara sig lite bättre ekonomiskt under den rådande situationen så går det jättebra att swisha valfri summa innan/under/efter kursen. Märk då betalningen med "gåva".


Livesänd intensivkurs: stretch och rörlighet (för dansare)

Hej alla Nackswingare!
Vi erbjuder nu vår andra livesända intensivkurs denna vår. Denna kurs tema är "Stretch och rörlighet (för dansare)". Kursen ger dig som deltagare några bra övningar som för att stretcha ut de muskler som du använder mycket vid dans och som lätt blir stela.
 
Kursen är onsdagen den 29e april klockan 18:00, och håller på i cirka 30 minuter. För att titta på kursen behöver du bara gå in på vår Facebooksida så dyker sändningen upp i flödet.
 
Kursen har ingen fast kursavgift, men om ni ändå känner att ni vill bidra med en slant för att möjliggöra fler intensivkurser och hjälpa Nackswinget att klara sig lite bättre ekonomiskt under den rådande situationen så går det jättebra att swisha valfri summa innan/under/efter kursen till nummer 123 340 93 15 (Dansklubben Nackswinget). Märk då betalningen med "intensivkurs".


Ordisbrev april 2020

Hej alla Nackswingare!

Här kommer lite information gällande vad som händer på Nackswinget just nu, och hur klubben hanterar och påverkas av den rådande situationen.


Socialdans

Nackswingets Socialdans

På grund av rådande läge med Covid-19 är tyvärr Nackswingets socialdans pausad för tillfället.

Vi hoppas såklart kunna starta upp den så snart som möjligt, efter att myndigheternas rekommendationer och råd uppdaterats.


Webshop

Gästbok

6:e Juli

Carina

Eller är det kanske bugg medel man går efter grundkursen? Bugga loss fungerar oxå. Det viktiga är att jag får dansa. Det är så roligt!

Kalender

Tävlingsdans

Rocksulan GP och Rocksulesnurren R & N i Karlstad

Nu finns information om kommande tävling i Karlstad under Vilka tävlar var.

Lycka till alla som ska tävla!


Fria träningstider

10/7 - Fri träning (Fre 09:00 - 10:00)
10/7 - Fri träning (Fre 15:00 - 16:30)

Nytt från Danssportsförbundet

Facebook