Hoppa till sidans innehåll

Covid-19 anpassad verksamhet hösten 2021

07 AUG 2021 09:58
Läs Nackswingets information om vår Covid-19 anpassad verksamhet för hösten 2021
  • Uppdaterad: 07 AUG 2021 18:00

Styrelsen följer fortfarande aktivt information från Folkhälsomyndigheten, Svenska Danssportförbundet och Riksidrottsförbundet för att säkerställa att vi, på ett så ansvarsfullt sätt som möjligt, ska kunna erbjuda våra medlemmar möjlighet till fysisk aktivitet.

Sedan januari 2021 har styrelsen tillsammans med våra kommittéer bl.a. förfinat våra städrutiner, markerat upp lokalen utifrån regelverk om yta per person samt satt upp alkogelstationer. Efter de nya lättade restriktionerna i juli 2021 har styrelsen uppdaterat till följande riktlinjer inom Nackswingets verksamhet och Ceylon.

Kursverksamhet
Tidigare har reglerna varit att en individ ska ha ett visst antal kvadratmeter. Detta har nu ändrats till att varje förening/klubb ska aktivt bedriva sin verksamhet med ansvar att begränsa smittspridningen. Med de nya riktlinjerna beslutade Nackswingets styrelse att vi ska ha en maxgräns på 50 personer i lokalen vid kurstillfällen (24 par inklusive kursledarna). Som tidigare under våren kommer vi fortsätta att avvakta med partnerbyten. Detta innebär också att kursledarna i sin tur inte kommer dansa med kursdeltagarna.

Friträningar
Annonseras på hemsidan senast 10 timmar innan träningstillfället. Du behöver fortfarande anmäla dig till ansvarig för träningen (namn och nummer står på aktiviteten i vår kalender) och få bekräftelse innan du kan dyka upp på träningen. Läs mer om våra friträningar här

Lokalen
Inför kurser/friträningar/event/etc. fortsätter vi som tidigare med att komma in i/gå ut ur lokalen inom 10 minuter från det tillfälle man har vistats i lokalen. Detta för att ge ansvariga för nästa aktivitet tid på sig att genomföra de städrutiner vi har för att minska risken för smittspridning i lokalen. Alla medlemmar ombeds även fortsatt komma färdigombytta till lokalen. Omklädningsrummen är fortsatt avstängda och duscharna får inte användas än.

Om du har rest (både i Sverige och utomlands)
Följ Folkhälsomyndighetens råd och restriktioner för det land/den ort du har varit i. Säkerställ att du följt dessa innan du kommer till lokalen (gäller både kurser och friträningar).

För all verksamhet inom Nackswinget gäller även att du och din partner är helt symptomfri. Det är fortsatt av ytters vikt att vi alla hjälps åt att utöver att följa pandemilagen, restriktioner och allmänna råd, även följer dessa rutiner inom Nackswinget.

Styrelsen kan med kort varsel komma att ändra nedan om Folkhälsomyndighetens, Svenska Danssportförbundets, eller Riksidrottsförbundets riktlinjer eller allmänna råd ändras.

Håll avstånd, tvätta händerna och var rädda om varandra!

//Nackswinget's Styrelse

Skribent: Joy Ekengren
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
DK Nackswinget - Danssport
Fredrik Jahns gränd 16
13136 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link