Styrelsen har beslutat att fr.o.m den 25 januari i begränsat format öppna upp delar av vår verksamhet. Styrelsen anser att den psykiska ohälsan och vikten av rörelse väger så pass tungt att vi, på ett så ansvarsfullt sätt som möjligt, vill kunna erbjuda våra medlemmar möjlighet till fysisk aktivitet.

Styrelsen har och följer fortfarande aktivt information från Folkhälsomyndigheten, Svenska Danssportsförbundet och Riksidrottsförbundet, och har löpande, ofta veckovis, interna dialoger för att diskutera och säkerställa en så säker och ansvarsfull hantering som möjligt. Styrelsen har även tillsammans med våra kommittéer sett över våra städrutiner samt upplägg för samtliga aktiviteter i lokalen. Alla våra omklädningsrum är fortsatt avstängda och vi har flertalet stationer med alkogel.

För att kunna erbjuda dessa möjligheter är det ytterst viktigt att vi alla hjälps åt att utöver att följa pandemilagen, restriktioner och allmänna råd, men även de rutiner vi satt upp inom Nackswinget.

Styrelsen kan med kort varsel komma att ändra nedan om Folkhälsomyndighetens, Svenska Danssportsförbundets, eller Riksidrottsförbundets riktlinjer eller allmänna råd ändras.

I kort gäller följande för den kommande kursverksamheten:

Kursverksamhet

Anpassad kursverksamhet kommer starta den 15 februari, anmälan öppnar 30 januari.

Kurser kommer genomföras utifrån ett nytt upplägg som kommer innebära båda fysiska och digitala platser. Framtagna förhållningsregler kommer skickas till samtliga antagna kursdeltagare, men övergripande gäller:

 • max 6 par (inkl. kursledare) på plats i lokalen per kurs
 • Utökade städrutiner i lokalen
 • Deltagare anländer till lokalen tidigast 10 minuter innan utsatt tid
 • Deltagare lämnar lokalen inom 10 minuter efter kursens slut
 • Deltagare kommer ombytta till kurserna och duschar/byter om hemma igen efter avslutad kurs

För de fysiska platserna gäller att

 • En person kan endast få en ”fysisk plats” under en kursomgång (även om anmälan till en annan kurs sker med en annan partner)
 • ”Fysiska platser” tilldelas efter ”först-till-kvarn-principen”
 • Som deltagare på plats accepterar du att du kan vara med på film/video/foto, både via livesändning och via våra sociala media-kanaler

För de digitala platserna gäller:

 • Kurserna kommer livesändas via Zoom
 • Kurserna kommer inte finnas sparade på nätet i efterhand, utan det är endast livekurser
 • Länk till webbkurs skickas ut dagarna innan kursen börjar.
  Länk skickas endast till de som betalat, vid sen anmälan, vänligen maila info@nackswinget.se för att få länken om betalningen inte hunnit registreras


För information gällande Friträningar och Tävlingsträning, vänligen läs den bifogade filen nedan, och besök respektive sida här på hemsidan.

Posts

This page has no comments.