Page tree

 

 


Danskurser

Fria träningstider

Nackswingets lokal är öppen för alla medlemmar under våra fria träningstider

Läs mer om Medlemskap i Nackswinget för att se vad Nackswinget kan erbjuda.


Pågående kurser

För tider, datum och mer information om våra nuvarande kurser, vänligen se vår Kalender.Nytt kursschema

Bugg Grundkurs *

Sofie Svensson & Ulf Syvertsen
7 ggr.
495:-
Tisdagar 18:20-19:20, start 26/10
Anmälan 3/10 - 25/10

För dig som vill lära dig dansa bugg, damma av kunskaperna eller öva in förningsteknik på nytt.

Vi går igenom grundsteg, grundläggande figurer, samt förningsteknik.

Inga förkunskaper krävs!

 

 

Bugg Medel

Linda Chadell & Anton Edlund
7 ggr.
495:-
Måndagar 18:20-19:20, start 25/10
Anmälan 3/10 - 24/10

Följer direkt på Bugg Grundkurs och vi slipar vidare med grundtekniken samtidigt som vi lägger på fler och fler varianter av figurer.

Här krävs att du har gått Bugg Grundkurs eller motsvarande, klarar av grundsteg samt att föra/följa fungerar. Denna kurs kan du med fördel gå ett flertal gånger.

 

Bugga Loss

Johannes Grafström & Elin Persson
7 ggr.
495:-
Onsdagar 18:30-19:30, start 27/10
Anmälan 3/10 - 26/10

Bugga Loss är en kurs på MedelAvancerad nivå, som fokuserar på socialdans och dansglädje.

Kursen är ett potentiellt steg mellan vår Bugg MedelAvancerad och våra avancerade kurser. Vi rekommenderar därför att du gått minst Bugg MedelAvancerad eller motsvarande för att gå Bugga Loss. 

 

 

Bugg MedelAvancerad

Pär Attermo & Pia Attermo
7 ggr.
495:-
Tisdagar 19:40-20:40, start 26/10
Anmälan 3/10 - 25/10

Kursen efter Bugg Medel, med mer avancade figurer och mer avancerad förningsteknik.

Innehållet i denna kurs kan till viss del skilja sig mellan de olika omgångarna, men grunden i kursen är alltid densamma

Här krävs att du gått Bugg Medel eller motsvarande och behärskar de flesta utlärda turerna med bra föra/följa. Denna kurs rekommenderas att du går ett flertal gånger.

 

 

Följarträning

Viktoria Björnsson-Spets & Elin Persson, Helena Millqvist
7 ggr.
495:-
Söndagar 17:40-18:40 (jämna veckor), start 29/8
Anmälan har stängt

Följarträningen är ett ypperligt tillfälle för dig som deltagare att få öva lite extra på de rörelser som förknippas med rollen som följare i bugg. I denna kurs dansar du ensam och behöver därför inte anmäla dig med en partner.

Under terminen kommer lektionerna delas upp mellan tre duktiga (och tävlingsaktiva) kursledare; Viktoria, Helena och Elin. Varje vecka kommer ha ett nytt fokus och under terminen kommer du som deltagare få många nya knep och övningar att öva på.

V rekommenderar att du har dansat följare på minst Bugg Medel (eller motsvarande) för att gå denna kurs. Vi rekommenderar även att man har grundläggande kunskaper i de vanligaste stegvariationerna (ex kick-ball change).

Kursen är varannan vecka (jämna veckor), med start den 29/8.

Information om anpassning av verksamheten på grund av Covid-19: På grund av rådande omständigheter med covid och Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan vi för tillfället endast ha ha begränsat antal personer på plats i lokalen.

Du som deltagare får komma in i lokalen 10 minuter innan din kurs börjar, och ska ha lämnat lokalen 10 minuter efter att din kurs avslutats.

 

Förarträning

Stefan Tärnström & Jimmy Mårdberg, Filip Lindqvist
7 ggr.
495:-
Söndagar 17:40-18:40 (udda veckor), start 5/9
Anmälan har stängt

Förarträningen är ett ypperligt tillfälle för dig som deltagare att få öva lite extra på de dansrörelser som förknippas med din dansroll som förare (traditionellt män). 

Under terminen kommer kursen ha olika kursledare som delat upp kursens 7 tillfällen mellan sig, som kommer ha lite olika fokus, för att kursen ska ge en bra bredd.  Kursledarna för höstterminen är våra duktiga kursledare (och tävlingsaktiva) Stefan, Filip och Jimmy. 

Det rekommenderas att du minst har fullföljt Bugg Medel för att få ut så mycket som möjligt av denna kurs. 

Kursen är varannan vecka (udda veckor), med start den 5/9.

Information om anpassning av verksamheten på grund av Covid-19: På grund av rådande omständigheter med covid och Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan vi för tillfället endast ha ha begränsat antal personer på plats i lokalen.

Du som deltagare får komma in i lokalen 10 minuter innan din kurs börjar, och ska ha lämnat lokalen 10 minuter efter att din kurs avslutats.

 

Bugg Avancerad Social

Staffan Gustafsson & Sara Bergström
7 ggr.
495:-
Söndagar 19:00-20:00, start 31/10
Anmälan 3/10 - 30/10

Bugg Avancerad Social vidare på Bugg MedelAvancerad och Bugga Loss, och har som huvudfokus att jobba med teknik och turer som passar på socialdansgolvet.

Kursen passar dig som önskar utvecklas individuellt med socialdans som mål och som inte har en ambition att börja tävla.

För att kunna tillgodogöra dig övningarna på denna kurs rekommenderar vi att du har gått och behärskar innehållet på minst MedelAvancerad eller motsvarande.

 

Bugg Avancerad Par

Cecilia Zimmerman & Patrik Hjerteblom
7 ggr.
495:-
Måndagar 19:40-20:40, start 25/10
Anmälan 3/10 - 24/10

Bygger vidare på Bugg MedelAvancerad och har som huvudfokus att jobba med att utveckla din individuella, samt din och din partners gemensamma, dans.

Kursen passar er som vill ta dansen till nästa nivå. Kursen kommer inte att innehålla tävlingsmoment/tävlingsträning och därför ställs inte krav på att du ska inneha tävlingslicens och kursen har inte uppdans. För par som önskar tävlingsmoment hänvisar vi till Nacksingets tävlingsförberedande kurs.

För att kunna tillgodogöra dig övningarna på denna kurs rekommenderar vi att du har gått och behärskar teknikerna från minst MedelAvancerad eller motsvarande.

Endast paranmälan.

 

Bugg tävlingsträning R-klass

Sofie Svensson & Jimmy Mårdberg
15 ggr.
800:-
Varje tisdag 21:00 - 22:00, start 24/8
Anmälan har stängt

Tävlingsträningen R-klass är en träning för dig som är intresserad av att börja tävla i Bugg, eller för dig som har testat några tävlingar och vill fortsätta utvecklas och avancera.

Samtidigt som vi tränar teknik och kommunikation i dansparet kommer vi att prova på olika tävlingsmoment för att förbereda oss på att gå ut på tävlingsgolvet. Det kommer även finnas möjlighet att få personliga tips och råd.

Anmälan sker parvis och träningen kommer endast ske med egen partner. Träningen går varje tisdag 21:00 - 22:00 med start den 24 augusti. 

För att delta på träningen bör man ha gått lägst Bugg avancerad teknik, Bugg avancerad social eller Bugg avancerad par. 

Tränare under våren 2021 är Jimmy Mårdberg och Sofie Svensson. Jimmy tävlar i Bugg Vuxen A och Sofie i Bugg Vuxen B samt Lindy Hopp. 

För att medverka vid den tävlingsförberedande träningen krävs att minst en i paret har aktuell tävlingslicens för Nackswinget, att man genomför minst en tävling per termin samt godkänd uppdans.

Observera att detta inte är en kurs utan en träning som i förlängningen kan leda till att man så småningom tar steget upp till Nackswingets tävlingsträning 

Bugg tävlingsträning

Christofer Elghorn
16 ggr.
1600 per person

Torsdagar 18:20 - 21:40 (uppdelad grupp), start 19/8
Anmälan har stängt

Tävlingsträningen är för dig som tränar och tävlar i Bugg och som vill utvecklas tillsammans med andra tävlingsdansare. Anmälan sker parvis  

Träningen är varje torsdagar 18:20 - 21:40 (uppddelat i mindre grupper) med start den 19 augusti. Tävlingsträningen är tränarledd och uppdelad i 2 grupper där regelgrupp 1 och 2 tränar tillsammas i en grupp och regelgrupp 3 och 4 tillsammans i en annan grupp. Vi återkommer efter att anmälningstiden har gått ut med schema och information om hur träningen kommer att läggas upp.

Tränare under hösten 2021 kommer fortsatt att vara Christofer Elghorn. Christofer har tränat tävlingsdansare i över 20 år och under flera tidigare perioder samt de senaste åren varit tränare för Nackswingets tävlingsgrupp. Christofer är även steg 3-domare, vilket är den högsta nationella domarkompetensen. Det betyder exempelvis att han är en av de få domare som får döma Svenska mästerskapen i Bugg och Rock'n'Roll. 

För att medverka vid tävlingsträningen krävs att minst en i paret har aktuell tävlingslicens för Nackswinget, att man genomför minst tre nationella tävlingar per år samt godkänd uppdans (de par som medverkat vid tävlingsträningen de senaste 2 åren betraktas som godkända och behöver inte dansa upp igen). 

Digitala uppdanser och information till berörda par kommer inom kort efter att anmälningstiden gått ut. 

Tid: Torsdagar 18:20 - 21:40 (uppdelat på 2 grupper)

*) För heltidsstuderande ges en rabatt på 150 kr på Bugg Grundkurs. Ange detta vid anmälan. 


Information

För våra kursanmälningar tillämpar vi s.k. "först till kvarn". Denna metod fungerar så att vi antar anmälningar i den ordning de kommer in. Då vi strävar efter att ha så jämna par som möjligt på våra kurser så antar vi jämna delar förare och följare. Detta innebär att om man anmäler sig som exempelvis följare utan partner så kommer man att få plats så snart en ensam förare anmäler sig. När anmälan har tagits emot får man ett e-brev som meddelar om man har blivit antagen direkt eller hamnat på kö. Har man hamnat på kö betyder inte det nödvändigtvis att man inte fortfarande har chans att komma med på kursen. Om köbildning exempelvis beror på snedfördelning mellan förare och följare finns fortfarande möjlighet att komma med om fler av underskottet anmäler sig. Om man har kommit längst fram i kön och vi då kan erbjudas en plats blir man meddelad via e-post.

Ett bra tips är att gå varje kurs ett par gånger innan man fortsätter upp på högre kursnivåer. Om du har några frågor kring kurserna kan du maila dem till info@nackswinget.se.

Rutiner för anmälan och betalning

Anmälan och betalning sker via SwingWeb-systemet. När man har anmält sig får man först en anmälningsbekräftelse per e-post. Observera att detta inte är ett antagningsbesked. Antagningsbeskedet skickas ut per e-post efter anmälningsperiodens slut. När man blivit antagen till en kurs får man information per e-post om hur betalningen går till. Det går att anmäla andra än sig själv till kurserna via hemsidan. Den som saknar tillgång till internet ombedes därför be någon kompis om hjälp med anmälan. (Det går inte att anmäla sig via telefon eller på plats i klubblokalen.)

Observera att du inte kan antas till en kurs om du har obetalda kursavgifter/avgifter till event sedan tidigare. Om obetalda kurser upptäcks i processen kommer ansvariga på Nackswinget att ta kontakt med dig för att korrigera detta så att du kan antas till din önskade kurs.

Anmälan är bindande. Avanmälan senare än 7 dagar före kursstart debiteras full kursavgift.

Information

Medlemskap krävs på alla kurser förutom på Bugg Grund.

Intresseanmälningar är inte bindande.

På samtliga kurser byter vi partner kontinuerligt, minst efter varje låt. Detta gör vi för att deltagarna ska lära sig så bra som möjligt. (Problemet om man dansar för mycket med samma person är att man drar på sig den personens svagheter, med resultatet att man kompenserar åt varandra.)


Socialdans

Vi är glada att meddela att vi från och med 1/9 kommer starta upp socialdansen igen! 
Vi följer Folkhälsomyndigheten, Svenska Danssportsförbundet och Riksidrottsförbundets restriktioner och rekommendationer för att kunna erbjuda säkra danskvällar.

Sociala dansen är ONSDAGAR 20.00-21.30 och kommer genomföras med;

  • Max 24 par
  • Inga partnerbyten

Du behöver inte anmäla dig utan det är drop in. 
Kom till dansen ombytt, då våra omklädningsrum och duschar är stängda. Ta med dig en fylld vattenflaska då vi inte kommer ha cafeteria under september månad. 

 

Nästa socialdans: Ons 29/9, 20:00 - 21:30

Webshop

Gästbok

7:e Augusti

LIse

Hej! Jag söker en förare till kursen "Bugg Medel/Avancerad" eller "Bugg Avancerad Par". Du får gärna höra av dig till mig om du är intresserad eller har några frågor = ). liselottewim@hotmail.com

Kalender

Anmälningsperiod:
3/10 - 25/10

Tävlingsdans

Här finns information om tävlingarna i Fjärdhundra, Enköping:

Tidiga strykningar mailas till tk@nackswinget.se

Lagledare: Viktoria Björnsson-Spets (mobil 0708 17 66 06)

Lycka till alla tävlande!

Fria träningstider

30/9 - Friträning (Tors 16:00 - 17:30)
1/10 - Friträning (Fre 16:00 - 17:30)

Nytt från Danssportsförbundet

Facebook