Page tree

 

 


Danskurser

Fria träningstider

Nackswingets lokal är öppen för alla medlemmar under våra fria träningstider.

Läs mer om Medlemskap i Nackswinget för att se vad Nackswinget kan erbjuda.


Kursschema

Bugg tävlingsförberedande träning

Julia Lauri & Jimmy Mårdberg
14 ggr.
700:-
Varje söndag 20:00 - 21:00, start 21/2
Anmälan har stängt

Tävlingsförberedande är en träning för dig som är intresserad av att börja tävla i Bugg, eller för dig som har testat några tävlingar och vill fortsätta utvecklas och avancera.

Samtidigt som vi tränar teknik och kommunikation i dansparet kommer vi att prova på olika tävlingsmoment för att förbereda oss på att gå ut på tävlingsgolvet. Det kommer även finnas möjlighet att få personliga tips och råd.

Anmälan sker parvis och träningen kommer endast ske med egen partner. Träningen går varje söndag 20:00 - 21:00 med start den 21 februari. På grund av rådande omständigheter med covid och Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan vi för tillfället endast ha 5 par på plats i lokalen. Övriga par kan delta på kursen via webbsändning. Vi kommer att göra ett roterande schema så att alla deltagare får vara på plats i lokalen vid något tillfälle. 

För att delta på träningen bör man ha gått lägst Bugg avancerad teknik, Bugg avancerad social eller Bugg avancerad par. 

Tränare under våren 2021 är Jimmy Mårdberg och Julia Lauri. Jimmy och Julia tävlar själva tillsammans i Bugg vuxen klass.

För att medverka vid den tävlingsförberedande träningen vill vi man har ambitionen att nästa steg i dansande är tävling. Det finns inget krav på att man ska ha sökt tävlingslicens för att anmäla sig till denna träning under våren 2021.

Observera att detta inte är en kurs utan en träning som i förlängningen kan leda till att man så småningom tar steget upp till Nackswingets tävlingsträning 

Bugg tävlingsträning

Christofer Elghorn
14 ggr.
1400 per person

Torsdagar 17:00 - 22:00 (uppdelad grupp), start 18/2
Anmälan har stängt

Tävlingsträningen är för dig som tränar och tävlar i Bugg och som vill utvecklas tillsammans med andra tävlingsdansare. Anmälan sker parvis  

Träningen är torsdagar 17:00 - 22:00 (uppddelat i mindre grupper) med start den 18 februari för grupp 1 oxch 25 februari för grupp 2. Tävlingsträningen är tränarledd och just nu uppdelad i mindre grupper om 5 par så man kommer att träna varannan vecka och tilldelas en tid. Vi återkommer efter att anmälningstiden har gått ut med schema och information om hur träningen kommer att läggas upp.

Tränare under våren 2021 kommer fortsatt att vara Christofer Elghorn. Christofer har tränat tävlingsdansare i över 20 år och under flera tidigare perioder samt de senaste åren varit tränare för Nackswingets tävlingsgrupp. Christofer är även steg 3-domare, vilket är den högsta nationella domarkompetensen. Det betyder exempelvis att han är en av de få domare som får döma Svenska mästerskapen i Bugg och Rock'n'Roll. 

Trots den begränsade möjligheten på 5 par i lokalen samtidigt har vi lyckats att utöka tävlingsgruppen med upp till 6 par och kommer genomföra digitala uppdanser och information till berörda par kommer inom kort efter att anmälningstiden gått ut. 

Tid: torsdagar 17:00 - 22:00 (uppdelat i mindre grupper)

*) För heltidsstuderande ges en rabatt på 150 kr på Bugg Grundkurs. Ange detta vid anmälan. 


Information

För våra kursanmälningar tillämpar vi s.k. "först till kvarn". Denna metod fungerar så att vi antar anmälningar i den ordning de kommer in. Då vi strävar efter att ha så jämna par som möjligt på våra kurser så antar vi jämna delar förare och följare. Detta innebär att om man anmäler sig som exempelvis följare utan partner så kommer man att få plats så snart en ensam förare anmäler sig. När anmälan har tagits emot får man ett e-brev som meddelar om man har blivit antagen direkt eller hamnat på kö. Har man hamnat på kö betyder inte det nödvändigtvis att man inte fortfarande har chans att komma med på kursen. Om köbildning exempelvis beror på snedfördelning mellan förare och följare finns fortfarande möjlighet att komma med om fler av underskottet anmäler sig. Om man har kommit längst fram i kön och vi då kan erbjudas en plats blir man meddelad via e-post.

Ett bra tips är att gå varje kurs ett par gånger innan man fortsätter upp på högre kursnivåer. Om du har några frågor kring kurserna kan du maila dem till info@nackswinget.se.

Rutiner för anmälan och betalning

Anmälan och betalning sker via SwingWeb-systemet. När man har anmält sig får man först en anmälningsbekräftelse per e-post. Observera att detta inte är ett antagningsbesked. Antagningsbeskedet skickas ut per e-post efter anmälningsperiodens slut. När man blivit antagen till en kurs får man information per e-post om hur betalningen går till. Det går att anmäla andra än sig själv till kurserna via hemsidan. Den som saknar tillgång till internet ombedes därför be någon kompis om hjälp med anmälan. (Det går inte att anmäla sig via telefon eller på plats i klubblokalen.)

Observera att du inte kan antas till en kurs om du har obetalda kursavgifter/avgifter till event sedan tidigare. Om obetalda kurser upptäcks i processen kommer ansvariga på Nackswinget att ta kontakt med dig för att korrigera detta så att du kan antas till din önskade kurs.

Anmälan är bindande. Avanmälan senare än 7 dagar före kursstart debiteras full kursavgift.

Information

Medlemskap krävs på alla kurser förutom på Bugg Grund.

Intresseanmälningar är inte bindande.

På samtliga kurser byter vi partner kontinuerligt, minst efter varje låt. Detta gör vi för att deltagarna ska lära sig så bra som möjligt. (Problemet om man dansar för mycket med samma person är att man drar på sig den personens svagheter, med resultatet att man kompenserar åt varandra.)


Socialdans

Nackswingets socialdans

På grund av rådande läge med Covid-19 är tyvärr Nackswingets socialdans pausad för tillfället.

Vi hoppas såklart kunna starta upp den så snart som möjligt, efter att myndigheternas rekommendationer och råd uppdaterats.

 

Webshop

Gästbok

12:e Oktober

Susanne

Hej, Söker förare till exempelvis bugg fortsättningskurs. Jag är 177 cm lång. Vilken kurs det blir är av mindre betydelse. Har dansat länge och vill få komma igång igen.

Kalender

Tävlingsdans

Fria träningstider

19/5 - Friträning (Ons 21:30 - 22:30)
21/5 - Fri träning (Fre 16:45 - 17:45)
21/5 - Friträning (Fre 19:00 - 20:00)
25/5 - Friträning (Tis 21:30 - 22:30)

Nytt från Danssportsförbundet

Error rendering macro 'rss'

com.atlassian.sal.api.net.ResponseException: com.atlassian.confluence.macro.MacroExecutionException: Error parsing RSS feed: java.io.IOException: Unable to parse rss feed from [http://iof1.idrottonline.se/templates/IONF.aspx?id=2619] due to Invalid XML: Error on line 10: The element type "meta" must be terminated by the matching end-tag "</meta>"..

Facebook