Page tree

 

 

Välkommen till Nackswinget

Styrelsen har beslutat att fr.o.m den 25 januari i begränsat format öppna upp delar av vår verksamhet. Styrelsen anser att den psykiska ohälsan och vikten av rörelse väger så pass tungt att vi, på ett så ansvarsfullt sätt som möjligt, vill kunna erbjuda våra medlemmar möjlighet till fysisk aktivitet.

Styrelsen har och följer fortfarande aktivt information från Folkhälsomyndigheten, Svenska Danssportsförbundet och Riksidrottsförbundet, och har löpande, ofta veckovis, interna dialoger för att diskutera och säkerställa en så säker och ansvarsfull hantering som möjligt. Styrelsen har även tillsammans med våra kommittéer sett över våra städrutiner samt upplägg för samtliga aktiviteter i lokalen. Alla våra omklädningsrum är fortsatt avstängda och vi har flertalet stationer med alkogel.

För att kunna erbjuda dessa möjligheter är det ytterst viktigt att vi alla hjälps åt att utöver att följa pandemilagen, restriktioner och allmänna råd, men även de rutiner vi satt upp inom Nackswinget.

Styrelsen kan med kort varsel komma att ändra nedan om Folkhälsomyndighetens, Svenska Danssportsförbundets, eller Riksidrottsförbundets riktlinjer eller allmänna råd ändras.

I kort gäller följande för den kommande kursverksamheten:

Kursverksamhet

Anpassad kursverksamhet kommer starta den 15 februari, anmälan öppnar 30 januari.

Kurser kommer genomföras utifrån ett nytt upplägg som kommer innebära båda fysiska och digitala platser. Framtagna förhållningsregler kommer skickas till samtliga antagna kursdeltagare, men övergripande gäller:

 • max 6 par (inkl. kursledare) på plats i lokalen per kurs
 • Utökade städrutiner i lokalen
 • Deltagare anländer till lokalen tidigast 10 minuter innan utsatt tid
 • Deltagare lämnar lokalen inom 10 minuter efter kursens slut
 • Deltagare kommer ombytta till kurserna och duschar/byter om hemma igen efter avslutad kurs

För de fysiska platserna gäller att

 • En person kan endast få en ”fysisk plats” under en kursomgång (även om anmälan till en annan kurs sker med en annan partner)
 • ”Fysiska platser” tilldelas efter ”först-till-kvarn-principen”
 • Som deltagare på plats accepterar du att du kan vara med på film/video/foto, både via livesändning och via våra sociala media-kanaler

För de digitala platserna gäller:

 • Kurserna kommer livesändas via Zoom
 • Kurserna kommer inte finnas sparade på nätet i efterhand, utan det är endast livekurser
 • Länk till webbkurs skickas ut dagarna innan kursen börjar.
  Länk skickas endast till de som betalat, vid sen anmälan, vänligen maila info@nackswinget.se för att få länken om betalningen inte hunnit registreras


För information gällande Friträningar och Tävlingsträning, vänligen läs den bifogade filen nedan, och besök respektive sida här på hemsidan.Hela vårt utbud av kurser hittas under Danskurser.

Hur blir jag medlem?

Läs mer under Medlemskap i Nackswinget.

Påskdans i Ceylon

Nackswinget bjuder in till ”Påskdans” på Skärtorsdagen!

Dansen är indelad i 4 pass á 1 timme, med 30 minuter mellan varje pass. Under danspassen kommer det spelas musik i formatet ”2 snabba + 2 långsamma” i klassiskt socialdansformat. Tempot på musiken kommer vara anpassat för socialdans.

Det kommer vara ett begränsat antal platser per pass, i linje med FHMs riktlinjer och pandemilagen. Vid skrivande stund är detta 5 par + kursledare/ansvariga. Vi tillåter endast paranmälan och ni dansar endast med den som ni är anmäld med! Vi undanber oss att ni har fysisk kontakt (kramar/handslag/delar vattenflaska) med övriga personer som är på dansen. Utöver detta gäller samma förhållningsregler som vid friträningar och kursverksamhet i Ceylon.

Varje person kan endast antas till ett pass under kvällen, så det är inte möjligt att anmäla sig till flera pass även om man byter partner.

På plats på dansen kommer det finnas två kursledare/ansvariga varje pass, som är där för att ni ska kunna ställa frågor om ni vill. Det är alltså helt okej att gå fram till dem när som helst under timmen (även om de dansar) och fråga om antingen turer, teknik, eller om klubbens verksamhet. Vi ber er dock hålla minst 1,5 meters avstånd till kursledarna vid dessa frågor och hjälptillfällen.

Anmälan till Påskdansen sker via Danskurser och anmälan öppnar lördagen den 27/2 klockan 11:45.

Anmälan till kursomgång 2 öppnar lördagen den 20 mars klockan 12:00.

Precis som för omgång 1 kommer vi erbjuda kurser både på plats i Ceylon samt via webb (Zoom).

Antalet platser till kurserna i Ceylon är begränsade för att uppfylla pandemilagen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer så se till att anmäla dig i tid.

För mer information om vår anpassning av verksamheten på grund av covid-19, samt riktlinjer för anmälan och antagningar, vänligen besök: Information om covid-19-anpassad verksamhet

Äntligen är det dags igen!
Följarträningen är ett ypperligt tillfälle för dig som deltagare att få öva lite extra på de rörelser som förknippas med rollen som följare i bugg.

Vi rekommenderar att du har dansat följare på minst Bugg Medel (eller motsvarande) för att gå denna kurs. Vi rekommenderar även att man har grundläggande kunskaper i de vanligaste stegvariationerna (ex kick-ball change).

Vi kommer erbjuda 2 kurser;
- 10:30-12:00 på plats i Ceylon (max 10 personer*)
- 12:30-13:15 digitalt via Zoom

Anmälan öppnar den 6e mars klockan 12:00 via Danskurser

Nu erbjuder Nackswinget en intensivkurs till er som vill utveckla er pardans i bugg och ha kul med sin danspartner!

Under kursen kommer vi prata om föra/följa, samdans i paret samt styling. Vi kommer även att inkludera kroppshållning, rotationer och ansvar i dansen.Det kan komma att finnas utrymme för individuell feedback i mån av tid men fokus är att utveckla er dans, både individuellt och i paret, i ett bredare perspektiv.

Grundkunskap:
-du ska ha gått minst Bugg MedelAvancerad eller liknande
-ha en hyfsad ”bank” av turer då vi kommer prova vissa moment i olika turkombinationer (inga avancerade turer)

Kursen är 1,5 timme och det är maximalt 5 par* per pass. Under lördagen den 27/3 kommer det erbjudas 3 pass. Det är endast möjligt att anmäla sig till ett pass under hela dagen (dvs det är inte möjligt att anmäla sig till flera pass med olika partners).

Varmt välkomna
*antalet kan komma att ändras om riktlinjerna från FHM eller DSF ändras, eller om pandemilagen ändras.

Lördagen den 6e mars arrangerar Nackswinget återigen sin populära intensivkurs "Buggens Turer".

Kursen kommer vara 1,5-timme, och det kommer finnas 3 identiska kurser samma dag (10:00-11:30, 12:00-13:30, 14:00-15:30)!

Varje kurstillfälle kan det vara 5 par på plats i lokalen + kursledare. Detta betyder att 15 par kommer kunna gå kursen totalt.

En person kan endast gå en kurs samma dag (dvs det går inte att anmäla sig till fler tillfällen men med olika partners).

Anmälan öppnar lördagen den 27/2 klockan 12:00. 

Socialdans

Nackswingets socialdans

På grund av rådande läge med Covid-19 är tyvärr Nackswingets socialdans pausad för tillfället.

Vi hoppas såklart kunna starta upp den så snart som möjligt, efter att myndigheternas rekommendationer och råd uppdaterats.

 

Webshop

Gästbok

12:e Oktober

Susanne

Hej, Söker förare till exempelvis bugg fortsättningskurs. Jag är 177 cm lång. Vilken kurs det blir är av mindre betydelse. Har dansat länge och vill få komma igång igen.

Kalender

Tävlingsdans

Fria träningstider

19/5 - Friträning (Ons 21:30 - 22:30)
21/5 - Fri träning (Fre 16:45 - 17:45)
21/5 - Friträning (Fre 19:00 - 20:00)
25/5 - Friträning (Tis 21:30 - 22:30)

Nytt från Danssportsförbundet

Could not retrieve http://iof1.idrottonline.se/templates/IONF.aspx?id=2619 - Page not permitted. Bad Gateway

Facebook