Hoppa till sidans innehåll

Skaffa licens


Ni ansöker om tävlingslicens via länkarna sist på denna sida eller via Nackswinget (Dans.se)

Tävlingslicensen är personlig, ni båda i paret ansöker om varsin licens. Licensen gäller därefter per kalenderår. 

Låg licens kostar 100kr och gäller för tävlande i R-tävlingar1 
Hög licens kostar 400kr och gäller för tävlande i Nationella tävlingar2

Avgiften för licensen tas ut av Svenska Danssportsförbundet.

Efter att du har skickat in din licensansökan mailar du till Nackswingets tävlingskommitté på This is a mailto link och meddelar om att du/ni ansökt om licens.

Då Nackswinget verkar för en dopingfri idrott behöver du ta del av antidopinginformation innan du tävlar. Detta hittar du på Riksidrottsförbundets hemsida, på följande länk.

Observera att licensbyten endast kan göras vid årsskifte/halvårsskifte. För licensbyte från annan klubb alternativt mellan R-tävling och Nationell tävling, kontakta This is a mailto link 

1. R-tävlingar - är inkörsporten till tävlingsdansandet och har dansglädje och samvaro i fokus. R-tävlingar är till för de par som aldrig har tävlat tidigare eller precis har börjat. Det finns endast en klass per gren och åldersgrupp. R-tävlingarna ligger ofta i närområdet och är korta, effektiva och lättsamma.

2. Nationella tävlingar (N-tävlingar) - finns över hela landet och är till för de tävlingspar som är mer erfarna. Det finns tre klasser B, A och S för alla grenar och åldersgrupper. 
Uppdaterad: 18 JAN 2021 22:04
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
DK Nackswinget - Danssport
Fredrik Jahns gränd 16
13136 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link